Inapoi la prima pagina... Cum ne puteti contacta... Despre noi...

 Trasee si Excursii

1. Cascada Urlatoarea (1055 m)

2. Poiana Costilei (1360 m) – Poiana Pichetul Rosu (1400 m) – Cabana Poiana Izvoarelor (1455 m) – Cabana Gura Diham (987 m) – Busteni (885 m)

3. Cabana Gura Diham (987 m) – La Cabana Gura Diham se pot organiza seri cu specific haiducesc, cu muzica lautareasca si degustari de vinuri. Iarna,accesul este posibil cu sanii trase de cai.

4. Valea Cerbului – Vf. Omu (2507 m)

5. Cabana Poiana Izvoarelor (1455 m) – Cabana Malaiesti (1720 m) – Vf. Omu (2507 m).

 Transport pe cablu si trasee alpine:

Telecabina Busteni - Babele , telefon 044/320306.
Traseul are diferenta de nivel de 1235 m si o lungime de 4351 m.
Capacitatea telecabinei = 25 persoane, punct de plecare langa Hotel Silva.

Telecabina BabelePestera Ialomitei.
Traseul are o diferenta de nivel de 560 m si o lungime 2543 m. Capacitatea telecabinei 20 persoane.
Durata transport 12 min. Telecabina faciliteaza accesul pe platoul Bucegi (2200 m), unde pot fi admirate formele de microrelief cu aspect de ciuperci numite “Babele” si forma antropomorfa cu cap de om numita “Sfinxul”, precum si la Pestera Ialomitei (1600 m).

In zona sunt numeroase rezervatii naturale ce adapostesc o mare varietate de flora alpina si subalpina. Un exemplu sugestiv este rezervatia naturala complexa “Pestera Ialomitei” care include pestera (etajata, cu o lungime de 804 m), padurea Cocora, Cheile Ursilor, Valea Horoabei si Cheile Pesterii. In apropierea grotei se afla un mic schit unde se oficiaza zilnic slujbe religioase.

 Alte puncte de interes:

Crucea Eroilor
Este situata pe platforma de pe Saua mare a Caraimanului in marginea prapastiei la o altitudine de 2291 m si a fost realizata in amintirea celor morti la datorie in luptele de pe Valea Prahovei, pentru apararea pamantului strabun; a fost durata intre 1916 - 1928 de catre Caile ferate si constituie o constructie din nervuri de fier masiv imbinate intr-o retea armonioasa inalta de 33 m, amplasata pe un soclu de beton armat de forma unui trunchi de piramida (inalt de 15 m), ca o zidire din piatra cu o cornisa ornamentala.

Monumentul are in interiorul soclului un generator electric care are sarcina de a produce curentul necesar iluminarii pe timp de noapte a 120 de becuri electrice a 500 w asezate pe cuprinsul crucii ce poate fi vazute de la Busteni si pana la Predeal. Este cea mai inalta cruce din Europa cu impunatoarea inaltime de 33 m.

Biserica Domneasca (1889)
Ortodoxa, bdul Libertatii. Nr 2., ctitorie a Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta, pictati in marime naturala in pronaos, in forma de cruce, cu doua turle de forme diferite, a fost ridicata de constructori italieni condusi de Pietro Dreossi. Mobilierul este din stejar masiv, iar catapeteasma considerata a fi cea mai frumoasa din Romania, a fost lucrata la Viena, icoanele originale pastrate sunt pictate de Ghe. Tatarascu sau ucenicii sai. Pictura originala din altar are acelasi autor ca si la Manastirea Sinaia – Agnes Exner.

Intrare libera, program : zilnic intre orele 9 – 12 si 16 – 19.

Monumentul "ultima grenada"
A fost construit pentru cinstirea memoriei eroilor din primul razboi mondial, cazuti in luptele de la Busteni, realizat in 1928 de scluptorul I. Dumitru– Barlad. Este turnat din bronz infatisand pe legendarul caporal C-tin Musat (1890-1917) in clipa in care arunca spre inamic ” ultima grenada”(de unde si denumirea monumentului). Statuia masurand 1,50 m la care se adauga soclul de 2 m evoca o scena reala din lupta pentru stavilirea inaintarii trupelor germane de ocupatie si este situata in centrul orasului, chiar in dreptul statiei CFR. Pe o placa de bronz prinsa de soclu este scris: “Eroilor din comuna Busteni cazuti in razboiul 1916 – 1918”.

Muzeul “Cezar Petrescu”
Str. T. Vladimirescu nr. 1, telefon 044/321080. Contine biblioteca personala a scriitorului (10.304 volume din care 3 in limba franceza). In hol pot fi admirate trei sculpturi semnate Oscar Han, iar pe pereti sunt expuse cateva lucrari ale pictorilor Jiquidi, H. Dimitriu, Iser, G. Loewendal.

Babele

Cota 2000

Sfinxul

Crucea Eroilor

Pestera Ialomitei

Cab. Poiana Izvoarelor

Varful Omu

Cabana Caraiman




Service Auto : Atelier Mobil - Reparatii Anvelope - Echilibrari - Servicii de intretinere - Tractari - Sport - Colaboratori
Vila "Venit" : Locatie - Despre Vila Venit - Trasee si Excursii - Rezervare
© VENIT S.R.L.
Site realizat de